Sådan virker en angelsound

mar 10

Angelsound er navnet på et mærke af hjertelyds monitorer, der er førende på markedet for hjertelyds monitorer til hjemmebrug. De fleste kender hjertelyds monitorer fra jordemoren hvor de bliver brugt til, at undersøge barnets hjertelyd. Med blandt andet angelsound er det nu blevet muligt, at man kan få en hjertelyds monitor til hjemmebrug.

Prisen på hjertelyds monitorer har tidligere været så høj, at det ikke har været muligt for private, at anskaffe en hjertelyds monitor. Men blandt andet angelsounds kan sælges for langt mindre og det er muligt, at finde en angelsound der koster under 500 kroner.

Hvordan fungerer angelsound

Det er rimelig let, at bruge sin angelsound så det er noget de fleste burde kunne finde ud af. Det gøres ved, at man først smører såkaldt ultralyds gel på maven, dette gør det nemmere for ultralydsbølgerne, at bevæge sig igennem maven og opfange barnets hjertelyd. Det er også muligt, at bruge sin angelsound uden ultralyds gel, men man får et bedre resultat hvis man gør det med. Efter gelen er smurt på maven bevæger man blot sin angelsound henover maven, indtil man kan høre hjertelyd.

Hvis du alligevel ikke kan høre hjertelyd er der ingen grund til, at gå i panik. Oftest vil det nok blot skyldes, at du ikke kan finde det. Fosteret skal ligeledes også være ældre end 12 uger inden man kan høre hjertelyd.

Angelsound er kun for sjov

Selvom jordemoren bruger sin hjertelyds monitor til, at bestemme om fosterets hjertelyd er korrekt. Betyder det ikke, at man kan bruge sin angelsound til, at bestemme hvorvidt fosteret er sundt og rask. Det bør stadig være en jordemor, der kigger på fosterets hjertelyd.

Men selvom man ikke kan bruge hjertelyden til, at bestemme hvorvidt fosteret er sundt og rask betyder det ikke, at man ikke kan have glæde af en angelsound. For det kan være rigtig sjovt, for hele familien, at følge med i hvordan fosteret udvikler sig. Det giver blandt andet mulighed for, at ældre søskende kan stifte bekendtskab med deres kommende lille søskende.

Det burde som udgangspunkt ikke være skadeligt for barnet, at anvende sin angelsound. Det er dog vigtigt, at man ikke udsætter barnet for ultralyd for ofte. Nøjes derfor med, at bruge din angelsound et par gange i løbet af graviditeten.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *