Praktisk at kende sin blodtype

okt 03

Der kan være rigtig mange årsager til, at man gerne vil kende sin blodtype. For en stor del vil det bare være for sjov, at finde sin blodtype og uden, at man har nogle voldsommere tanker med det. Men for andre kan der faktisk være utrolig god grund til, at kende sin blodtype.

Selvom stort set alle håber, at det aldrig bliver nødvendigt, at tage imod blod. Er det ærgerligvis noget der kan blive nødvendigt på et tidspunkt, såfremt man af en eller anden årsag mister meget blod. Så er det nødvendigt, at kende ens blodtype, så man ved hvilken type blod man bør have. Det er nemlig vigtigt, at man modtager en type blod som passer til én. Du kan altså med fordel gå rundt med et kort der viser ens blodtype i din pung, så andre kan finde frem til ens blodtype hurtigt hvis det skulle blive nødvendigt. Selvom man ikke tænker, at man er i risikogruppen kan man aldrig gardere sig imod ulykker, som f.eks. færdselsuheld. Du vil dog normalt også hurtigt kunne lave en test blodtype på hospitalet, så man skal ikke gå rundt og være nervøs hvis man ikke selv har testet sin blodtype.

Test blodtype derhjemme med et Eldoncard. Et Eldoncard er meget nemt, at bruge og det giver temmelig hurtig svar på hvilken blodtype man har. Alt man skal gøre er, at tilføje en lille bloddråbe på kortet og så fortæller det hvilken blodtype man har. Mange skulle kunne finde ud af, at benytte det. For nogle kan det virke som en overvindelse, at skulle tilføje en bloddråbe, men det er stort set uden smerte og gøres ved, at prikke et lille hul på den ene finger. Der er ikke noget, at være nervøs for.

Såfremt man er bloddonor behøver du ikke, at teste din egen blodtype. Første gang man kommer som bloddonor vil der blive foretaget en test blodtype for, at finde ud af hvilken blodtype man har. Det har selvfølgelig betydning for, at de ved hvem som kan modtage ens blod. Som bloddonor får man også et kort med blodtype, som du kan opbevare i din pung, hvis du skulle være så uheldig, at blive udsat for en ulykke.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *