Ferie i Frankrig

sep 08

Fra den 1/7 2012 er det et krav, at du skal have en alkotest til stede i bilen, når du kører i Frankrig. Det er ligegyldigt om du bare kører gennem Frankrig eller om du er på ferie i Frankrig.

Meningen med de nye lovkrav i Frankrig er, at du skal have mulighed for, at måle din promille før du sætter dig bag rettet. I lighed med i Danmark er promillegrænsen i Frankrig på 0,5. Men forudsat du har siddet og fået et par genstande kan det være svært, at gennemskue om du må køre eller ej. Derfor skulle du meget gerne skulle tjekke din alkoholpromille før du starter bilen, forudsat du er i tvivl.

Man skal dog ikke nødvendigvis stole på sin alkotest. For forudsat du har en af de billige alkoholtestere, er der en forholdsvis stor usikkerhed på resultatet og du kan derfor ikke føle dig helt sikker. Der er nogle alkoholtestere som er godkendt, men det inkluderer også nogle billige tests, som du ikke kan stole helt på. Derfor bør du ikke nødvendigvis køre selvom din alkotest siger, at ens promille er under de tilladte 0,5. Man skal også være opmærksom på, at der normalt kan gå omkring. 45 minutter fra du har drukket én genstand indtil, at genstanden giver udsving på en alkoholtester.

Mange mennesker vil sandsynligvis ikke anvende deres alkotest, men det er alligevel et krav fra den første  juli, at den er til stede i bilen. Det er heller ikke nok, at skaffe en alkoholtester i Frankrig, den skal nemlig ligge i bilen når du kører over grænsen. Endskønt du nok kan regne med, at mange tanksteder kommer til, at sælge alkotest i Frankrig og sandsynligvis også de tanksteder, der ligger tæt på Frankrig. Men forudsat du gerne vil være på den sikre side køber du din alkotest, før du kører ind i Frankrig.

Bøden for ikke, at have en alkotest i Frankrig regner man med blot bliver 11 euro, hvis du bliver stoppet. Det svarer til lidt over 80 kroner og er dermed heller ikke noget kæmpe beløb. Det er dog til stadighed en god ide, at være på den sikre side og købe sig en alkoholtester.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *