Test ægløsning

For mange par er ventetiden på en graviditet lang – og hvem kender ikke følelsen af at vente forgæves. Kvinder har rent faktisk kun mulighed for at blive gravide i 2 højst 3 dage om måneden, nemlig lige omkring ægløsningstidspunktet. Mandens sædceller har en begrænset levetid. Derfor er det vigtigt at æg og sædcelle mødes på det helt rigtige tidspunkt, hvis man gerne vil være gravid.

I kan forøge chancerne for at blive gravid betydeligt med en ægløsningstest. En ægløsningstest skal anvendes til at finde det tidspunkt på måneden, hvor kvinden har ægløsning og dermed størst chance for at opnå graviditet.

For at blive gravid, skal man have samleje i dagene omkring ægløsningen. Bruger man en ægløsningstest, har man mulighed for at udnytte netop de dage, hvor kvinden rent faktisk kan blive gravid. En ægløsningstest registrerer urinens indhold af LH, som stiger kraftigt 24-36 timer inden ægløsningen. En ægløsningstest viser således, hvornår ægløsningen bør finde sted og dermed kendes de 2-3 dage, hvor kvinden har størst chance for at blive gravid.

Hvordan tages ægløsningstesten?

En ægløsningstest kan være et vigtigt hjælperedskab for dig og din partner, hvis I ønsker at øge chancerne for en graviditet. Der er forskellige typer af ægløsningstest på markedet og i flere forskellige prisklasser. Der er generelt en god kvalitet på de ægløsningstest, der sælges i Danmark. Ægløsningstest sælges på apoteker, hos Matas og i de fleste håndkøbsudsalg.

Ægløsningstest kan med fordel anvendes i flere måneder i træk. Dermed lærer I kvindes cyklus at kende og forøger jeres chancer for graviditet. Husk at det ikke er unormalt at der går mellem 6-12 måneder, før mange par opnår den ønskede graviditet.

En ægløsningstest kan enten være udformet som en strimmel eller en stav. Begge typer ægløsningstest er nemme at anvende.  Bruger man en strimmel ægløsningstest, skal man opsamle urinen i et rent engangsbæger. Man stikker ægløsningstest-strimmelen ned i urinen, afventer resultatet og aflæser direkte på strimlen. Anvender man en ægløsningstest med stav, kan man tisse direkte på staven og derefter aflæse resultatet.

Hvis du gennem flere måneder med korrekt brug af ægløsningstest ikke tester positiv, bør du kontakte lægen for at få tjekket din hormonbalance.